top of page
  • tendensklog

En lille skov så dagens lys

Opdateret: 23. nov. 2023

Mandag den 20. november var en særlig dag for eleverne på 6. klassetrin på Nærhedens Læringshus. Det var dagen hvor de sammen skulle plante 300 træer i en "skole-skov" (miyawaki-skov) ca. 5 minutters gang fra skolen overfor Brandvænget 7. En mikroskov på ca. 150 m2, hvis opgave det er at binde CO2, styrke biodversiteten og opsuge vand. Men den fornemmeste opgave er at give eleverne kendskab til natur og planter og give dem handlemuligheder i forhold til selv at gøre en forskel.

Mikroskoven kan være så lille som 16 kvm hvilket betyder at der kan klemmes mikroskove ind på mange ubrugte og oversete arealer.

Inden træplantningen havde eleverne i klasserne været et par relevante øvelser igennem. I natur/teknik havde de været på teoretisk og praktisk bladgenkendelsesøvelse. Meningen var at de skulle øve sig i at kende blot nogle af de 25 forskellige hjemmehørende træarter, som skulle indgå i skoven.

I matematik havde de en øvelse i målestoksforhold, idet de teoretisk og praktisk skulle designe det område, hvor træerne skulle plantes. I lille målestok som så efterfølgende skulle matche med det område, hvor træerne skulle plantes.

 

Måske lidt teoretisk, men den praktiske opgave med at få træerne i jorden tilpas dybt og i den rigtige afstand - det gik fint. De gik godt til den og som dagen skred frem kunne man godt fornemme at her var en skov på vej.

Tre parter sikrede i fællesskab at det lykkedes nemlig lærerne der - sammen med deres elever - engageret tog opgaven på sig. Kommunens park- og miljø-forvaltning, der havde gjort jorden klar til beplantning og så planteinstruktør Signe Schrøder fra 2030skov, der sikrede at alt var på plads med den forudgående indføring og sikringen af at det praktiske fungerede med træer, frugt og drikke til deltagerne.

 

Der er tale om et pionerprojekt, idet det er den første klimaskov i Høje-Taastrup, men næppe den sidste. Allerede nu er der tale om at der også i Taastrup skal laves en lignende skov.

I alt er der i dag etableret 15 klimaskove i Danmark - langt de fleste - som i Hedehusene - med hjælp fra den nærliggende skole og organisationen 2030skov og Praktisk Økologi. 

 


Signe Schrøder gav instruktionOg så blev der gravetOg gravet...


Sofia og Ulrikke har kendt hinanden siden de var 1 år, så der var ingen problemer med samarbejdet om træplantningen.

..56 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page