top of page
  • tendensklog

Fællesskab, dyrevelfærd og naturpleje

Der er sagt meget skidt om køerne og deres bøvser og voldsomme CO2-udslip. Der kan dog også siges noget godt, nemlig at de – og deres kalve – er vores gode venner, når det gælder om naturpleje.

Det kan de f.eks. tale med om i de to kogræsserselskaber, der er i Høje-Taastrup kommune – Danmarks ældste kogræsserselskab – kogræsserselskabet på Præstegårdsengen i Sengeløse fra 1991 og så det nyere St. Vejleå kogræsserlaug som ligger i omkring St. Vejleå og dækker såvel Høje-Taastrup og Albertslund kommune.

Et kogræsserlaug består at borgere som godt vil sikre at kalve og lam kommer ud af staldene og nyder friheden indtil de skal slagtes. Medlemmer af et kogræsserlaug forpligter hinanden på skiftevis at tilse at alle dyrene er der og sikre at de har vand nok og trives. Når sæsonen hen på efteråret er slut sørger de for at dyrene bliver slagtet så humant som muligt og så deles de om kødet.

Ikke mindst naturplejen står der gode takter omkring da det er meget synligt at dyrene klarer opgaver som det ville volde mennesker ganske mange anstrengelser at håndtere. Det gælder ikke mindst bekæmpelsen af den invasive bjørneklo-plante, som det kræver meget sved og tårer at holde ned.

Nedenstående kan man se et før og efter dyrenes indsats i St. Vejleå-kogræsserlaug.
45 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page