top of page
  • tendensklog

Første store solcelleanlæg i Transportcentret indviet

Den 31. maj blev det første store solcelleanlæg i Transportcentret i Høje-Taastrup indviet. Det var distributionsvirksomheden FK-Distribution der kunne indvie deres anlæg der er etableret med solceller på tag og på jord. Ikke færre end 3100 solcellepaneler er herefter i gang med at producere strøm til den store virksomheds daglige el-forbrug – 40% af energiforbruget dækkes således nu af solcellestrømmen.

Ved indvielsen var kommunens klimakonsulent Marie-Louise Lemgart forbi og ønskede virksomheden og dets medarbejdere tillykke. Hun gav klart til udtryk et ønske om at det store anlæg kan inspirere andre virksomheder til at benytte deres tag- og jordarealer til solceller.


Virksomhedens adm. direktør Lasse Ingemann Brodt betonede i sin tale at det nye solcelleprojekt er en del af en større rejse mod at blive CO2-neutrale. ”FK Distribution er Danmarks største distributør af tryksager. Det forpligter, og derfor kigger vi hele tiden på, hvordan vi kan gøre mere for at være en ansvarlig forretning, der belaster vores omgivelser så lidt som muligt,”

Udover anlægget i Høje-Taastrup er virksomheden også i gang med at etablere et tilsvarende anlæg på deres virksomhed i Tilst ved Aarhus.


Der er med de stigende energipriser tale om en usædvanlig god business-case. Et forhold som forventes at inspirere andre virksomheder med store tage og stort energiforbrug til at gøre lignende.

”Vi vil i Høje-Taastrup kommune rigtig gerne hjælpe med at få det etableret fastslog Marie Louise Lemgart der kunne henvise til at kommunen har ry for at have et effektiv og hurtig sagsbehandling.Her direktør Lasse Brodt foran de solceller der står på grunden. Resten er på taget.


Foto: Demeza Photo
20 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page