top of page
  • tendensklog

FØRTIDSPENSIONEN ÅBNEDE OP

I princippet kunne hun lægge sig på sofaen og lade pengene flyde ind på kontoen, men det ville slet ikke fungere for Michelle Libner, der i en alder af 24 fik tilkendt førtidspension.

Jeg er 100% ADHDér og det var helt relevant at jeg fik førtidspension. Det ville slet ikke gå med et fleksjob. Når man har ADHD har man brug for at livet er indrettet i meget firkantede og yderst trygge ramme.

Jeg er glad for at jeg ikke bare blev efterladt. Med sikkerhed i min pension har jeg i dag et fast job på 15 timer på Birkhøj Plejehjem. Det giver et månedligt tilskud til min pension på godt 1000 kr efter skat. Det er vigtigt for mig at kunne bidrage til samfundet, og her oplever jeg at de kan bruge mig.

Michelle, der i dag er 36 år, har været igennem lidt af hvert før hun for knap 2 år siden fik sit faste job på Birkhøj.

Der har været nogle vigtige stationer undervejs. Efter år i folkeskole, specialskole, efterskole, husholdningsskole (det var slet ikke hende) kom hun på Grennessminde. Her var hun et par år og det var her hun mødte Kim, som hun i dag er gift med. Så kom hun på Vestegnens Erhvervscenter i Brøndby. Her var hun i flere år og var meget tryg. Faste rammer med overskuelige opgaver, der var til at klare. Da det var hjemkommunen, Høje-Taastrup, der betalte for hendes ophold, ønskede de hende tilbage og hun blev indskrevet på Solgården ved Solsortevej. Her har de særligt fokus på mennesker med mentale handicaps. Det føltes meget utrygt – det var også lige i Solgårdens startfase hvor der var meget usikkert. Efterhånden faldt hun dog til og var her i flere år.

Så skete der noget

Så skete der noget der noget der fik markante konsekvenser for Michelle og veninden Malene. De blev i forbindelse med et åbent hus arrangement præsenteret for muligheden for at komme i praktik på plejecentret Birkhøj i tre måneder sideløbende med tilknytningen til Solgården. Det var lige sagen, og som Michelle siger ”mit hoved var mere og mere på Birkhøj. Jeg kunne slet ikke koncentrere mig på Solgården”. Det endte således med at hun udelukkende blev tilknyttet Birkhøj.

Her har hun så 15 timer fordelt på tre dage. Michelle er her aktivitetsmedarbejder i demens-afsnit B. Hun står bl.a. for at hjælpe til når der om onsdagen er dans, når der er besøgshunde, når de skal på udflugter og hvad der ellers spontant dukker op. Så hjælper hun også til i cafeen.

Hun oplever at hun gennem de to år som aktivitetsmedarbejder er vokset personligt. Er blevet mere selvstændig og tager flere initiativer.

Det gode miljø

Hun er ikke i tvivl om at når hun personligt vokser og trives så hænger det sammen med et gode miljø, der er skabt på Birkhøj Plejecenter. Ikke mindst skønner hun på kollegaen og kontaktpersonen på aktivitetsafsnittet Linda Larsen, som netop magter at give hende de rigtige puf i ryggen og skabe den tryghed og anerkendelse som hun har brug for.

Hun har også kun roser til hendes ledere ikke mindst Jeanett van Diijk og Jette Elleby.

Michelle er fyldt med ros og taknemmelighed over for stedet og kunne ikke drømme om at skulle skifte arbejde. ”Når min fire årige kontrakt udløber håber jeg på en ny kontrakt. Her trives og blomstrer jeg”.

8 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentarios


bottom of page