top of page
  • tendensklog

Gode naboer - lys i mørket

Opdateret: 10. maj 2023


Gode og hjælpsomme naboer er altid en positiv historie. Dem er der heldigvis mange af. Vi bringer en her erfaret af Irina Bjørnø fra Sengeløse.


I januar i år kom jeg meget uheldigt afsted på min sædvanlige gåtur i Sengeløse Naturpark Den sti som jeg betrådte var endnu ikke færdiggjort, men der var ingen tegn på, at det var farligt, at færdes der.. Jeg gled og faldt ned. På vejen ned i bunden af den tidligere grusgrav ramte jeg et par sten, og derfor blev hud i mit ansigt revet af.

På en eller anden måde lykkedes det mig at rejse mig op og gå hjem. Det tog mig 2-3 timer. Derhjemme indså jeg, at jeg ikke kunne klare situationen alene og forsøgte at få hjælp fra forskellige venner, men ingen kunne.

Jeg var fortvivlet og min bevidsthed var uklar – jeg havde en alvorlig hjernerystelse på det tidspunkt. Jeg rensede skidtet på køkkengulvet og begyndte at ringe til mine naboer. For mig det var grænseoverskridende at forstyrre mine naboer i en velfortjent weekend, men det var ikke andre udveje. Og der skete et mirakel! Mine gode naboer kom mig til undsætning.


Naboerne rykkede bare


Jakob, Christian og Ricky forlod deres børn og huslige pligter og kom straks til mig. De organiserede selvkørsel til Glostrup Hospital, da der viste sig at, der var lang ventetid på nødtelefonnummeret. Jakob og Christian tog mig to gange på den ulykkelige dag til hospitalet i Glostrup. Vi ventede ikke på en ambulance – jeg nærmest skreg af smerte i min forvredne og snoede arm. Jeg følte mig meget syg i bilen.

På hospitalet forlod mine kære naboer mig ikke, men ventede tålmodigt på, at min arm blev sat på led igen og kørte mig hjem. Jeg var nødt til at forstyrre dem to gange på én dag, men mine vidunderlige naboer hjalp mig tålmodigt og opmuntrede mig undervejs.


Dagen efter blev der etableret en hjælpegruppe, der tog ansvaret for mig, og mine kære naboer begyndte at ringe til mig jævnligt og bringe mig de nødvendige indkøb og medicin. Jeg har været låst fast hjemme med hjerterystelsen og kvæstelserne efter ulykken i Naturparken. Min veninde fra Hedehusene kom forbi med en gryde dejlig suppe. I en hel måned lå jeg hjemme i sengen, mit hoved summede, min arm gjorde ondt, og de brækkede ribben gjorde det svært at trække vejret, men jeg har mærket daglig hjælp og støtte fra mine naboer. De besøgte mig, de ringede til mig, de støttede mig i min fremgang.


De gode mennesker er overalt


Det er meget vigtigt i vores liv bare at vide, at der bor rigtig gode mennesker omkring os, som er parate at hjælpe i svære tider, og som du kan stole på. Jeg oplevede dette selv. Jeg har vidunderlige naboer. Jeg ønsker alle at kunne have sådanne vidunderlige mennesker som Jakob, Ricky, Christian, Inger, Hanne, Christina og Mikhael som naboer.

Sengeløse er en lille landsby. Jeg har boet her de sidste 30 år. Og jeg ved, at der bor vidunderlige mennesker her, som ikke vil lade en blive alene i livstruende situationer og de vil komme til redning i det rette øjeblik. Tak, mine kære naboer! I har et hjerte af guld. I er sande kristne sjæle. I er rigtige gode Mennesker.


Nu befinder vi os i en svær tidsperiode allesammen - der er en krig i Europa, en energikrise, en klimakrise bl.a.. Men når så gode mennesker bor i nærheden, ved jeg, at vi vil overkomme alle strabadser. Vi kan gøre det. Sammen.En af de hjælpsomme naboer er Hanne (tv).


29 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page