top of page
  • tendensklog

Med fokus på børn og natur

Høje-Taastrup kommune har ikke kun fokus på klimaet, men også naturen. Det ytrer sig f.eks. ved beslutningen om at ingen borgere må have mere end 500 meter til den nærmeste naturoase.

Det ytrer sig også ved at kommunen siden 1997 har haft et særligt fokus på børn og natur. Det var det år hvor et enigt byråd satte gang i en naturvejlederordning specielt rettet mod de mindste børn. Udgangspunktet var at alt for mange børn ikke opnår et forhold til naturen af sig selv. Politikerne har forståelse for hvor vigtig natur er for en opvoksende generation.

Til at varetage denne opgave ansatte man naturvejleder Thomas Gyalokay, der er uddannet med biolog og kommunikation. Han har været et fast anker i børns natur-dannelse gennem alle årene. Med tiden blev hans arbejdsopgaver udvidet så det også kom til at omfatte større børn.


Øko-basen

Et af de områder, hvor børn og naturvejleder har slået sine folder er Øko-basen, der ligger ved Hakkemosen. Basen tog sin begyndelse i år 2000 og er designet af Thomas med stor respekt for at børn sammen med naturlæringen også kunne lege sig til indsigten.

Det seneste eksempel på kommunens stærke fokus på børn og natur er opkøbet af den eneste ejendom, der ligger ved Hakkemosen. Her er det planlagt at der skal etableres en naturbørnehave, hvor børn fra institutionen ”Spiren” ved Taastrupgaard kan bringes ud.

Her vil der være basis for at få et fornemt samspil med Økobasen og naturvejlederen.

 

26 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

コメント


bottom of page