top of page
  • tendensklog

SÅ ER TENDENSKLOG SKUDT I GANGSå fik vi skudt Tendensklog i gang. Det skete på kvindernes kampdag den 8. marts og det var en fællesskabets forkæmper Ditlev Nissen, der ”klippede snoren over”. Vi var seks mødt frem (det dobbelte af hvad der skal til for at stifte en forening).

Ditlev medbragte en hyldest til det folkelige engagement, som vi i Danmark skal være stolte af. Vindmølleeventyret var ikke lykkedes hvis ikke folk omkring Tvind og en masse jyske smedemestre tog ansvar. Økologiø-eventyret var ikke lykkedes hvis ikke en stadig stigende flok af landmænd og forbrugere var gået mod hovedstrømmen.

Den næste hovedstrøm som Danmark kan stille sig i spidsen for er økologiske bosætninger, hvor vi – i forhold til indbyggertallet – er det land der har flest – ca 60 og flere kommer til.


Fælles for eksporteventyrene er at de hver især mødes med stærk modvilje og hovedrysten, lige indtil skeptikerne kan se at der ”er penge i det”. Sådan går det også med de grønne ”øer af håb” som de stigende antal grønne bosætninger er, spåede han.

Ditlev har i størsteparten af sit liv levet med fokus på værdier, der ikke har været hovedstrømmen i vores samfund. Han har mange års erfaringer i økologiske samfund. Bosætninger der har fokus på nærhed, fællesskab, spiritualitet, permakultur, vedvarende energi, nye demokratiske omgangsformer m.v.


Det er der gode perspektiver i - ikke mindst i en klimamæssig sammenhæng. Økologiske fællesskaber har et klimamæssigt aftryk der er 30-60% lavere end gennemsnittet. Jo længere tid man har levet i et fællesskab med andre værdier end øget materiel vækst, jo lavere er fodaftrykket.


En opmuntrende og god aften hvor vi i grupper fik mulighed for at fortælle hinanden om, hvor vi havde oplevet styrken ved fællesskab stærkest.

Næste gang opmuntring vil være tirsdag den 5. april hvor temaet er grønne nabofællesskaber.


Læs mere om hvad Ditlev har gang i her https://levendelokalsamfund.dk/

7 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page