top of page
  • tendensklog

TendensKLOG præsentation d.01.05.2022


Det er første gange at Alternativet står som medarrangør af et 1. maj arrangement i Høje-Taastrup. Det gør vi på baggrund af at vi har været en del af det valgtekniske samarbejde ved sidste kommunevalg og var med til – med vores få medlemmer og få stemmer – at sikre at der kom en mere ind på den røde side.

Vi erkender vores lidenhed, men vi har ikke lukket og slukket. Vi lægger bare vores kræfter på en anden måde. Vi bruger dem i stedet for i det vi kalder TendensKLog. Hvad er det?


Det er to ting. Hver den 1. tirsdag i måneden inviterer vi en udefra der kan gøre os – og alle mulige andre – klogere på tendenserne i tiden. Initiativer som man måske ikke hører så meget om, men som peger i en anden retning end det på bjerget herskende. Vi har haft to arrangementer.

Det ene handlede om boligfællesskaber hvor man finder sammen og finder en god hverdag og beviser at det kan man godt uden at bruge de store ressourcer.

Så har vi haft fokus på grønne nabofællesskaber hvor der er fokus på hvordan man i nabolaget kan finde sammen om ting der er gode for klima og ressourcer.

Næste gang er på tirsdag hvor vi besøger Naturplanteskolen ved Hedehusene og ser og hører noget om hvordan man i egen have kan gøre noget godt for klima og natur. I vil kunne se resten af programmet i det der ligger på bordene. Det koster ikke noget i år – vi har lidt på kistebunden – men man skal melde sig til.


Det andet vi har gang i er det vi kalder ”Positive historier fra Høje-Taastrup”. Der sker jo – uden den store opmærksomhed - ganske meget positivt som kan fortjene større opmærksomhed. Den seneste historie handler om et byggefirma der i Nærheden vil bygge i træ og bygge mindre lejligheder, der kan lejes til en overkommelig pris – og som hyrer organiseret arbejdskraft. Det vil I kunne se noget mere om på den hjemmeside, som også er omtalt på papiret.


Tendensklog skal ses som et politisk initiativ, men det er ikke partipolitisk. Alle – uanset hvad de måtte finde på at stemme - kan være med.


Dybest set tror jeg – at uanset hvad vi kalder det – så er vi ikke særlig uenige. Vi vil have et bedre og mere retfærdigt samfund, hvor de gode kræfter kan få lov at spire.

Med det vil jeg ønske alle en fortsat god 1. maj.

38 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page