top of page
  • tendensklog

DER ER GANG I DE GRØNNE NABOFÆLLESSKABERDer sker faktisk rigtig meget godt rundt omkring i Danmark der har med grønne nabofællesskaber at gøre. Det kunne Bent Mariager fortælle da vi havde vore andet Tendenskloge arrangement den 5. april. Udgangspunktet for de grønne nabofælleskaber er de fælles løsninger, og ikke hvad den enkelte kan gøre i sin egen husholdning.


Lige nu er der godt gang i indsatsen for at få etableret miyawaki-skove rundt omkring (også kaldet 2030-skove). Skove der vokser 10 gange hurtigere og bliver 30 gange tættere og 100 gange mere biodiversitet end dem, der er plantet ved traditionelle metoder. Senest kom han fra en 270 m2 stor udplantning i Slangerup hvor de – sammen med 200 skolebørn – har etableret en lille skov nær skolen.


Vi så en lille inspirerende film fra Holland, hvor de fortæller om hvordan de etablerede en skov .Der er i dag etableret 140 grønne nabofællesskaber i 87 kommuner. Temaerne er – udover skovplantning - så repair-cafe, spise klimamad sammen, at lave kvashegn, lave værktøjsudlån og byttecentraler. Det er helt op til det enkelte lokalsamfund at finde sammen om det, der tænder lokalt.


Bent er ansat i organisation som har økonomi til at hjælpe de grønne nabofællesskaber i gang, således også i Høje-Taastrup hvor der foreløbig er 23 medlemmer af den lokale grønne nabofællesskabsgruppe på Facebook. Hvordan det skal udmønte sig i Høje-Taastrup er foreløbig uvist, men tiden skriger på handling. Tiden med den megen snak er ved at være overskredet.


Der var otte deltagere till dette andet TendensKloge arrangement. Første gang var der seks. Næste gang er der??


Det er tirsdag den 3. maj og det sker denne gang i Naturplanteskolen ved Hedehusene. Læs mere på https://www.tendensklog.com/ .

6 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page