top of page
  • tendensklog

ELDERLEARN – EN ELEGANT MÅDE AT BLIVE GOD TIL DANSK


To fluer med et smæk. De unge nydanskere, der skal lære at bruge det danske sprog bliver mere fortrolige med det. Ældre, der måske kan være ensomme, får frisk impuls og mere mening med livet. Det er meningen med elderlearn, der kopler de unge sprogstuderende og gammel-danskerne.

Elderlearn har i 2018 sat 36 elever fra Høje-Taastrup Sprogcenter i kontakt med en ældre borger hver. Næsten alle deltagerne vil anbefale Elderlearn til andre (93%) og over halvdelen er blevet bedre til dansk og taler mere dansk i hverdagen og på arbejdspladsen efter forløbet.

Elderlearn samarbejdede i 2018 især med plejehjem i Høje-Taastrup kommune for at finde ældre deltagere. Senere fik de et samarbejde med hjemmeplejen i Høje-Taastrup kommune. De ældre fra hjemmeplejen er generelt stærkere og gav til større udbytte for eleverne fra sprogskolen. På den baggrund vil man udvide målgruppen af ældre til at være mere friske hjemmeboende ældre. Der vil blive samarbejdet med hjemmeplejen og Ældre Sagens lokalafdeling.

Som en sideeffekt har denne kontakt gjort at flere af de sprogstuderende har vist interesse for at blive Sosu-assistent og her arbejde med ældre. I 2018 svarede 58% at de var blevet mere interesserede i at arbejde med ældre.

Elderlearn har siden september 2017 sat over 700 ældre og udlændinge i kontakt i samarbejde med kommunerne; Høje-Taastrup, Ishøj, Køge, København, Frederiksberg, Lyngby-Taarbæk og Albertslund. Det er nyt for Elderlearn at fokusere på de friskere ældre og det er særligt for samarbejdet med Høje-Taastrup at fokusere på integration, da de andre kommuner fokuserer på aktivering af de ældre. Derudover er der en begrundet forventning om at kommunen sparer penge til integration.

7 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page