top of page
  • tendensklog

ALLE SKAL HAVE MULIGHED FOR GODE OPLEVELSER
”Nå unger skal vi tage en tur i BonBon-land?” Sådan kan familieoverhovedet i en gennemsnitlig familie med egen bil spørge, Sådan kan langt fra alle familier spørge. Der er stadig i Danmark alt for mange der ikke har økonomien til bare sådan lige at tage af sted. De har ingen bil og de har ikke pengene til både indgangen og til forlystelserne.

Derfor er det godt at vi har Mødrehjælpen. Mødrehjælpen i Høje-Taastrup har eksisteret siden april 2019 og formanden er Mette Gagner. Hun meldte sig som frivillig bestyrelsesmedlem og her påtog hun sig opgaven som formand. Hun har fra sit tidligere arbejde som pædagogisk leder og konsulent en del ledelseserfaring. Hun har egentlig altid i hele sit liv brændt for dem, som lever på kanten af samfundet.

Der viser sig et stort behov for netop at sociale og økonomisk trængte børnefamilier kan få de oplevelser som andre betragter som en selvfølge, fortæller hun. Hun har – sammen med fire andre bestyrelsesmedlemmer og aktive frivillige – gennem årene været med til at give familierne mange oplevelser som de ellers ikke ville få. Det gælder f.eks. BonBonland, Den Blå Planet, Sagnlandet i Lejre, juletræstur med veterantog i Hedeland, børeneteateroplevelser på Taastrup Teater, Zoo. Selvom corona har begrænset rejseaktiviteten har de alligevel været afsted på flere ture.

Hjælp til børnefødselsdagen

Et andet område, hvor Mødrehjælpen bidrager er at hjælpe familierne til at kunne afholde børnefødselsdag. En aktivitet som også kan være svært at passe ind i budgettet. Her har de gang i det de kalder ”den rullende kagemand”. Det indebærer at en lokal handlende – Føtex - sponserer en kagemand og det guf der ellers hører til en god fødselsdagsfest.

Et sidste aktivitet der bør nævnes er Ønsketræet, der er en aktiviteter der gennemføres i samarbejde med Rotary, Vestegnen. De giver børnenes familier mulighed for at lave ønskeliste som kunderne i et Storcenter kan tage og købe ind til. 118 børn fik således en julegave, de ellers ikke ville have fået. Nævnes skal også Fanklubben i Brøndby IF som hvert år sponserer 100 fan-gaver med bluser og andet godt fra deres fan-butik.

Fin lokal opbakning

I det hele taget er Mødrehjælpen blevet taget fint imod i lokalsamfundet hvor flere virksomheder har bidraget. De har fået penge fra Taastrup Nykirkes Menighedspleje og senest fik det 10.000 kr fra Ældre Sagens Billedmalerskole fra deres borgermaleri på Frivillighedsdagen.

Derudover søger de – og har hidtil fået - midler fra kommunen frivillighedspulje (§18). Så har de fået en pæn andel på 85.000 kr fra statens kompensationsmidler til kompensation for sociale initiativers afsavn under coronaen. Pengene bruges til at finansiere bus til afholdelse af turene.

Mødrehjælpen har base i Familiens Hus, der ligger ved Gadehavegaard, og det er en helt oplagt samarbejdspartner for her kommer flere af de familier, der også vil kunne profitere af Mødrehjælpen. Der er ca. 50 familier tilknyttet Mødrehjælpen.

Mødrehjælpen har – via det centrale kontor i København – mulighed for at hjælpe familier når de er kommet i klemme i forhold til f.eks. skilsmisse og andre sociale begivenheder, manglende overblik over økonomien. Der er i Danmark 80 lokale afdelinger. Langt de fleste har en genbrugsbutik for salg af børnetøj. ”Det får vi ikke i Høje-Taastrup” fortæller Mette. Vi har adskillige andre genbrugsbutikker og så lever vi højt på den fine lokale opbakning. Ikke mindst er de glade for at dele hus med Familiens Hus, hvor der er flere gode samarbejdsmuligheder. Læs mere om Mødrehjælpen Høje-Taastrup her.

10 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page