top of page
  • tendensklog

BYGGEMATERIALER SKAL SORTERES OG GENANVENDESDamifo hedder i virkeligheden Dansk MiljøForbedring, og ligger i Hedehusene. De vil – som navnet siger – forbedre miljøet. Det gør de med særligt fokus genanvendelse af byggeaffald. Det er de kommet godt fra start med, idet de allerede efter en måned på deres nye miljøplads kan notere en vækst på 100%. Hvor der før i Roskilde kom 100 lastbiler om dagen, kommer der nu 200.

Det er miljøchef Helene Vastvedt, der stolt kan fortælle hvordan virksomheden har succes fra starten på den nye miljøplads:

- Selvfølgelig betyder vores centrale placering ved store trafikårer noget, men prisen betyder også noget. Vi er faktisk billigere end vores konkurrenter. Når vi er billigere hænger det sammen med, at vi meget bevidste om at få sorteret og oparbejdet det vi får ind. Vi gør det så godt at vi bagefter kan sælge fraktionerne, som nye produkter til haven, vejen eller som ren genanvendelse til det samme produkt endnu engang . Når vi taler om byggeaffaldsfraktioner der kan genanvendes taler vi f.eks. om beton, gips, kalk, glas, metal, asfalt, mursten, jord, træ.

Vi har en vision om at vi ikke skal levere noget affald til losseplads (kontrolleret fyldplads). Der er to fraktioner som i dag ender der, nemlig sanitetsudstyr (f.eks. gamle toiletter) og isoleringsmaterialer. Vi er længst fremme med – sammen med isoleringsbranchen og miljømyndighederne – at sikre at de udtjente rockwool-batts kan neddeles og genanvendes.

Helene er meget begejstret for sin arbejdsplads, der i dag rummer 22 medarbejdere. Hun vurderer at den rummer alt det, som hun kan stå inde for. Udover at der hele tiden er skarpt fokus på at de enkelte ting som kunne anvendes, har hendes arbejdsplads et god fokus på at skulle være rummelig. De tager praktikanter ind, uddanner dem og så ender det med at de kan ansættes. Det har f.eks. resulteret i at to syriske flygtninge har fået fast job.

8 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page