top of page
  • tendensklog

CYKLEN ER EN VIGTIG DEL AF INTEGRATIONEN
I Danmark tager vi det for givet, at alle kan cykle. Sådan er det ikke – især er der flere kvinder med indvandrerbaggrund – der ikke kan.

Hver lørdag mellem kl. 10-30 og 12.00 sker der noget godt ved Ole Rømer-skolen (tidl. Gadehaveskolen). Her får op til 10 kvinder med indvandrerbaggrund træning i at cykle. Det er den lokale Røde Kors gruppe, der står bag. Gruppen tæller syv frivillige der på skift hjælper til.

Det er Merete Barsted der er koordinator. Hun fortæller:

”Træningen er individuel. Vi tager udgangspunkt i, hvad hver enkelt kan, når de kommer. De allerfleste har aldrig lært at cykle, og nogle har cyklet lidt, men vil gerne have noget genoptræning i trygge omgivelser.

Det første er at træne balancen ved at 'padle' sig frem med fødderne på jorden - de fleste kan allerede ved slutningen af første gang slippe jordforbindelsen og cykle med pedalerne. De efterfølgende skridt er: træne bremsning med pedaler og med håndbremse, cykle hurtigere og bruge forskellige gear, slippe styret med én hånd, gøre tegn med arm (stop, til venstre, til højre), lære grundlæggende færdselsregler for cykling, træne grundlæggende færdselsregler på cykelbanen, cykelture på cykelstierne omkring skolen med en frivillig, cykelture på veje.

Vi har anvendt Cyklistforbundets dokument 'Lær at cykle som voksen' som inspiration.

Vi gør en forskel i andre menneskers liv, fortæller hun: Nogle er 'sendt' til cykling af jobcentret så de ville kunne bestride et job som hjemmehjælper. Andre er sendt af familien, der synes de skal lære at cykle. Vi har ikke fulgt op på, hvordan det er gået kursister efter at de har været på kursus - så jeg kan ikke komme med gode eksempler. Der er dog et eksempel her fra efteråret, hvor en kursist ikke havde cyklet i mange år vistnok fordi hun havde haft et uheld. Efter 4 gange på kursus meldte hun glad, at hun nu turde cykle selv igen og derfor ikke behøvede komme mere.

I øvrigt er kursisterne meget glade, når de træner cykling sammen med andre om lørdagen og hygger sig med en kop kaffe og en småkage. Også deres børn og ægtefæller møder tit op.

Ønsker nogen at være en del af cykel-læringsfællesskabet kan man kontake Merete Barstad på mail mbars@outlook.dk eller på telefon 61550234,

8 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page