top of page
  • tendensklog

De samler pant og redder liv

Siden 2015 har en stadig større flok af muslimske unge fra Høje-Taastrup og den øvrige vestegn indsamlet pant fra cafeer o.l. . Den indløste pant har de – uden fradrag – givet videre til mennesker i krigsramte områder.

Kredsen er i dag på over 40 og det indsamlede beløb har rundet den første million. Hvert år beslutter de hvilket område der skal betænkes, og i år er det Gaza.


Tre søskende startede

Det hele startede med at tre søskende brugte deres sommerferie i 2015 på at samle pant ind fra venner og familier til brug for nødhjælp. Ikke noget med at tigge om penge, men en dåse, der har en værdi på en krone gav folk gerne videre – især når de vidste at de indløste penge ville blive brugt til mennesker, der trængte mere end vi gør.

Siden har det udviklet sig og kredsen bliver stadig større år for år.

Nu er det ikke kun venner og familier, men også virksomheder – primært cafeer, pizzeriaer og lignende små virksomheder, hvor ejeren typisk har anden etnisk herkomst.


Som en virksomhed

Selvom alt arbejdet er frivilligt har de indrettet deres forening som var det en virksomhed med fem afdelinger: Pantafhentning ude hos private og virksomheder, events-forberedelse og afvikling, opsøgning af sponsorer, formidling via sociale medier, HR og administration der bl.a. tager sig af nye frivillige. Da en stor del er studerende tjener organisationen således også som kvalificerende til at træde ind på det danske arbejdsmarked.


Med ved byfest

Fire af de unge var med ved byfest/frivillighedsdagen i Taastrup den 1. juni 2024 og her gjorde de en ekstraordinær indsats for at komme endnu bredere ud. De bød på gratis kaffe og hjemmebagte kager, og så en snak om verdens brændpunkter i almindelighed - Gaza i særdeleshed.

De ønsker således at øge kredsen af bidragydere til at blive meget større. Behovet for målrettet hjælp er påtrængende og jo flere kanaler, den kan flyde af, jo bedre.

Der er mange måder man kan hjælpe mennesker der har det være end man selv har. Der er f.eks. flere landsdækkende organisationer der samler ind til mennesker i nød, men erfaringen siger også at det er det personlige engagement og den personlige tilknytning der skal til for at tingene bliver dedikeret og man brænder for det. Pantindsamlingen ”Pant redder liv” er et godt eksempel på at dedikation og målrettethed kan noget. Der var næppe kommet en mio. kr ind til hjælp i den tredje verden hvis pengene skulle komme af traditionelle kanaler.

Man kan læse mere om pantindsamlingen på Facebook https://www.facebook.com/pantindsamling .Harris, Yasemin, Abdullah, Amka

 

 

25 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page