top of page
  • tendensklog

Elever fra Hedehusene laver relevante film over temaet ”Flugt”Flygtninge fra Ukraine fylder rigtig meget for tiden – og med god grund.

Flugt er dog ikke noget nyt fænomen. I 2021 - inden Charlotteskolens elever flyttede til Læringshuset i Nærheden - har 7. klasserne fulgt forløbet SUPERTOTAL. De har arbejdet med dokumentariske fortællinger hvor temaet har været flugt – bredt defineret.

Under kyndig vejledning fra Film- og Medievejleder Martin Drange – sammen med eleverne -produceret korte dokumentarfilm med udgangspunkt i et tema om 'flugt'. De har arbejdet med både noget konkret i menneskers ydre omstændigheder, men også som noget mere abstrakt i det indre. Med deres film om sanse flugthistorier, undersøger de årsager, håndtering, forhindringer og konsekvenser, ud fra en tese om at alle, enten direkte eller indirekte, har oplevet flugt.

Her kan man se historierne der bl.a. omfatter fortællingen fra en kvinde der mistede sin søn, men hvor hun kom tilbage til livet v.h.a det hun kalder ”jordterapi”. Hun fik mulighed for at få sendt tankerne sendt på flugt ved at passe et havestykke sammen med en række andre borgere i Hedehusene.

Alle opfordres til at tage sig tid til at se de 10 meget forskelligartede små film over det meget relevante tema. Se dem her.

20 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Kommentare


bottom of page