top of page
  • tendensklog

Et sted for fordybelse og kreativitet
Ikke alt der er værdifuldt kan prissættes. Hvilken værdi har et godt digt, en god historie, et flot maleri, en god film, en flot skulptur?

Kunst og kultur har altid ligget sidst når ministerierne skulle prioriteres. Værdier i samfundet er altid blevet gjort op i penge.

Alligevel er der bred forståelse for at man bliver i godt humør og for noget livskvalitet når nogen sætter sig og spiller på en guitar og andre synger med, når man ser et flot maleri, får en god historie eller hører et digt læst højt. Vi mennesker kreative, tænksomme, spirituelle og meget mere end bare nogen der skal tjene penge.


Et sted for kreative sjæle

Det er det som Sisters Hope Home i Hedehusene gør noget ved. Her kan kreative sjæle for en billig penge komme i inspirerende omgivelser. Her kan man møde andre som også sætter pris på kunstnerisk udfoldelse. Her er en tidligere SFO – med støtte fra Realdania – blevet omdannet til et hus for det som ikke kan prissættes, men som vi nødig ville leve uden. Det har været i Hedehusene siden oktober 2021, men inden da har de lavet en række manifestationer siden 2007 uden at have en fast adresse.

I huset er den hektiske hverdag pillet ud. Alt er analogt – ingen mobiltelefoner eller PCere. Til gengæld er der indrettet en række ”mystiske” rum i symbolske farver der – på forskellig måde – lægger op til fred, ro og fordybelse. Netop en base for den nødvendige afstand til ”hamsterhjulet” der skal til for at indfange den nye tid. Det der skal komme i stedet for den stadig mere gale verden, vi i stigende omfang mærker. ”Det er en kritik af den nuværende civilisationsstruktur, men også et ønske om at demokratisere det sanselige og poetiske”, som lederen Gry Worre Hallberg udtrykker det.


God modtagelse

Sisters Hope Home er blevet taget godt imod i Høje-Taastrup kommune hvor kommunen gratis udlåner lokalerne i Hedehusene og betaler el, vand og varme.

- Vi er rigtig glade for opbakningen fra Høje-Taastrup kommune siger Nikolaj Friis Rasmussen, der er en af de to ansatte. Han fortæller hvordan Sisters Home kvitterer ved at indbyde den lokale skole i Nærheden og den nærliggende Charlotteager-bebyggelse til at gøre brug af stedet vederlagsfrit. På samme måde inviteres andre lokale skoler og foreninger til at gøre brug af stedet – f.eks. til et internat hvor man ønsker at få andre billeder på nethinden. Andre skal betale 250 kr i døgnet.

Man vil kunne læse mere om Sisters Hope her http://sistershope.dk/ .

182 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentarios


bottom of page