top of page
  • tendensklog

Familieklub blev til integrationsprojekt

Opdateret: 5. nov.

Rundt om i landet findes der 52 familieklubber – en af dem er i Taastrup. Men hvad er nu det for noget?

Det er KFUMs sociale arbejde, der har taget initiativet og det er A.P. Møllers Fond der betaler opstarten.

Familieklubben i Taastrup har sin base i KFUMs Cafe Paraplyen på Kingosvej. Den bestyres af to lokale ildsjæle Trine Jeppesen og Ole Skibdal. Den har eksisteret siden september 2022.


Virkeligheden var en anden

Trine fortæller:

Familieklubben er oprindelig rettet mod familier, der ønsker at udvide deres netværk. Om ikke ensomme, så i hvert fald familier, der ønsker at række ud mod andre børnefamilier og knytte nye venskaber – ikke mindst af hensyn til børnene.

Hun må nu – godt et år senere - konstatere at virkeligheden ikke kom til helt at matche skabelonen.

Det udviklede sig også til et integrationsprojekt, og det er helt OK. I dag er det udelukkende familier med indvandrerbaggrund, der gør brug af familieklubben. Der er i dag ca. 25 brugere – 9 familier hvor begge forældre er med (med en enkelt undtagelse) og har 2-3 børn i alderen 0-9 år.

De mødes hver anden onsdag kl.16.30 og her er der forskellige roller. Nogen laver kreative ting som at male, lege med legetøj, udhule græskar til halloween o.l. , mens andre hjælper til med at gøre det sidste mad i køkkenet klar. Det er Ole og Trine, der står for det indledende arbejde.

Indimellem foregår tingene udendørs, og det er en succes. F.eks. en skattelagt i naturen eller sæsonafslutning med en båltur til Herstedhøje.


Maden samler

Klokken 18 spiser de sammen og slutter af med at vaske op og gøre rent. Det er altid vegetarisk mad, men de spiser med glæde ,og bliver der madrester, er der ikke problem med afsætningen.

Maden er anledningen, der foranlediger spørgsmål og snak om temaer, der har med det danske samfund at gøre eks. Juletraditioner, religion og tro, kommunens rolle, foreningsliv, samværsformer, levevis, madkultur.

Brugerne er glade for arrangementet og roser det meget. En af roserne handler om at det er rigtig rart at opleve børnene komme væk fra skærmene. Noget som forældrene har svært ved, når de er alene. De oplever i det hele taget at fællesskabet disciplinerer deres børn f.eks. omkring det at spise sammen og indordne sig.


De ville ikke stoppe

Egentlig skulle de stoppe til sommerferien og et nyt hold skulle med, men hovedparten var glade for fællesskabet og den introduktion til det danske, som det giver.

Lige nu er familieklubben i en situation, hvor der er plads til 3 nye familier. De er i dialog med Mødrehjælpen og sundhedsplejerskerne om at finde nye. De der vil kunne profitere af det er der. De skal bare lige findes.

Man kan læse mere på www.heledanmarksfamilieklub.dk .

21 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page