top of page

Folk kommer op af sofaen

  • tendensklog
  • 7. apr.
  • 2 min læsning

I Sengeløse kendte alle til Ole Holm, der nu er død. Det gør de ikke kun fordi han stod bag Sengeløse Nyt, men fordi han  i over 40 år satte et kæmpestort præg på sit lokalsamfund. Han var blandt andet gennem en menneskealder formand for Sengeløse badminton- og tennisklub (forkortet SBTF). Det var også ham der var med til at sætte satte gang i det lokale spejderliv. En ildsjæl helt ud over de sædvanlige.

Da han så på sine gamle dage i 2017 foreslog at der nu skulle etableres et lokalt fitness-center rystede flere på hovedet. Der er så meget idræt i Sengeløse i forvejen  – og der er flere fitness-centre i Taastrup. Han holdt dog fast og fik SBTFs bestyrelse til at bevilge penge til at anskaffe de maskiner, der skal til når der skal laves fitness. I april 2021 kunne de slå dørene op for det lokale fitness-center – i starten var der få, der løb på løbebåndet og trak i vægtstængerne.


Fra få til mange

Alt dette fortæller Lone Bavnild der var med fra starten sammen med to andre instruktører i fitness-centret. Det skulle dog hurtigt ændre sig – flere og flere kom til og i dag er der 328 medlemmer og 9 frivillige instruktører. Der er så mange brugere at rammerne er sprængt og ind imellem går nogen forgæves. De har dog lykkeligvis fået bevilling fra Høje-Taastrup kommune, der på deres anlægsbudget for 2025 har afsat 3 mio. kr, så centret kan udbygges. Både det nuværende lokale og udbygningen er en del af Høje-Taastrup kommunes samlede idrætsfaciliteter. 

Langt hovedparten af de mange brugere er lokale og en stor del af brugerne er mennesker som rejser sig direkte fra sofaen idet de ellers aldrig før har dyrket motion - og/eller brugere der fortsat ønsker at træne med øje for at "holde sig vedlige".  Stedet har fået et rigtig godt renommé som et sted, hvor det er rart at være. Der er et stærkt og godt socialt klima, hvor lokale møder andre lokale og får øget bekendtskabskredsen. Et socialt miljø som man ikke vil møde i de professionelle centre, hvor der også kan være et stærkere fokus på præstationerne.  

Stedet benyttes af alle generationer – unge som ældre.


Frivillig pligt

De frivillige forpligter sig til én time ugentligt at instruere andre, men det er ikke forbudt at være der flere timer. Lone selv kommer der tre til fire timer om ugen. Her har hun instruktørtrøjen på og vil godt hjælpe, men får dog også selv trukket i håndtagene og løbet på båndet – og sådan går det hele op.



 

 

Commenti


© 2022-23 by  TENDENSKLOG .

  • Facebook Social Ikon
bottom of page