top of page
  • tendensklog

HEDEMARKEDET – ET VIGTIGT AKTIV FOR HEDEHUSENE

For 14 år siden satte en lille kreds sig sammen. Mødet skulle sætte gang i et marked i Hedehusene, der kunne matche by-markedet der gennem flere år havde eksisteret i Taastrup (Først Farmers Market – så Axeltorv-marked). Foreningen ”Hedemarkedet” blev dannet med en lille effektiv bestyrelse med Ruth Trier som formand.

Det blev fastlagt til at være den første torsdag i måneden kl. 14.30-17, for det var der fiskehandleren i forvejen var på pladsen foran stationen. Ønsket var at give mulighed for at lokale kunne komme og sælge hvad de har. Det lykkedes. Der blev solgt hjemmelavet marmelade, egen produktion af honning, mikrobrygget øl, omsyet tøj, hjemmelavede smykker, planter , hjemmebag og stentøj m.v. Enkelte kræmmere kom til men i så begrænset omfang at det sikredes at være et alsidigt marked med lidt af hvert – og med en passende kvalitet.

Det har vist sig at være ganske holdbart. Den første torsdag i sommerhalvåret holder stadig. Det er siden udvidet så der også 6 lørdage holdes marked – to af gangene sammen med Hedehusene Erhvervsforening.


Stigende opbakning

Her er opbakningen endnu større. Ved markedet i august var der 15 boder heraf 5 nye - og en ganske pæn publikumsmæssig søgning. Markedets øgede popularitet ses også på den måde at der faktisk nu også dukker handlende op der kommer langvejs fra. Markedet i Hedehusene er ved at være et kendt og stadig mere attraktivt initiativ der appellerer bredt.

Siges skal det også at foreningen har udviklet sig til at være et vigtigt aktiv i Hedehusene bymidte. Det er også dem der passer på stationen og her sikrer at lokale foreninger kan gøre brug af lokalerne. Når man går ind i stationsbygningen møder man to bogskabe, hvor man gratis kan snuppe en eller bøger – og stille overskydende bøger. Også det tager ”Hedemarkedet” sig af.

Man kan følge med via foreningens Facebook-side https://www.facebook.com/Hedemarkedet .23 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page