top of page
  • tendensklog

Juicen i et cirkulært forløb

Opdateret: 25. okt. 2022

GroJuice, der ligger på Balderbuen i Hedehusene, laver juice baseret udelukkende på økologiske og biodynamiske råvarer. Råvarerne er f.eks. gulerødder, rødbeder, æbler, agurk, græskar, tomat. De skal som udgangspunkt være lokalt produceret og styret efter sæsonen. Direkte fra gården og ned i flasken. De bliver koldpresset så der ikke mistes næringsindhold ved opvarmning. Dette eneste der ikke er produceret i Danmark er citroner og ingefær, der tilsættes for at styrke smagen.

Historien bliver en tand bedre når de kan fortælle at overskydende frugt- og grøntsagskød (Pulp) fra produktionen leveres tilbage til landbruget. Det leveres til det økologiske landbrug Hegnsholt i Lejre. Her bliver pulpen brugt som foder til grisene og hønsene.


En ekstra cirkulær tur

Som et ekstremt eksempel på cirkulationen fortæller direktør Thomas Holm om at de leverede græskarpulp til grisene. Kernerne røg igennem grisene og så kom der nye græskar. De græskar kunne Hegnsholt så levere tilbage til GroJuice.

Glasflaskerne som der tappes i er i øvrigt lavet af genbrugsglas tilsat kalksten, sand og natriumkarbonat (salt), og er således 100% naturlige. Flaskerne kommer fra nærliggende glasværker enten i Danmark eller Nord-Tyskland.

En god del af juicen sælges via web-handel og emballagen her er fremstillet af bionedbrydelige genbrugsmaterialer.


De vokser bare

Hovedparten af juicerne sælges til restauranter, helsebutikker, cafeer og virksomheder der har en særlig leverance af juicer, der skal styrke deres sundhedsprofil.

GroJuice har eksisteret siden 2016 og det er gået frem for hvert år. Omsætningen for 2021 var 78% højere end året før, fortæller den tilfredse direktør. Der er fem medarbejdere.

Som de siger ”Vi forsøger ikke at redde verden, men vi tror på at den lille forskel betyder noget.”
59 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page