top of page
  • tendensklog

Interessen for videnskab styrker lokalsamfundet


Rundt omkring i Danmark og ikke mindst i de små bysamfund spirer det med et spændende fællesskab, nemlig fællesskab baseret på videnskabsforedrag fra Aarhus Universitet. Der kommer altså ikke en foredragsholder ud i de lokale forsamlingshuse, men foredragsholderen toner frem på en storskærm, og så samles man så for at blive klogere på hvad forskerne har fundet frem til. Mere end 330 steder i dronningeriget (incl. 5 på Færøerne og 2 steder i Grønland) mødes man. Nogle steder blot for at se og lytte. I alt 10-15.000 mennesker møder lokalt frem hver gang.


Reerslev forsamlingshus

Et af stederne er Reerslev forsamlingshus. Her starter arrangementet med fællesspisning. Midt i foredraget er der kaffepause, og i Reerslev suppleres kaffen med hjemmebag. Det er ifølge formanden for forsamlingshuset, Johannes Thulesen, et godt aktiv at have omkring forsamlingshuset, der måske ellers ikke oplever så stor søgning. Der kommer mellem 25 – 40 hver gang. Det koster 100 kr pr gang. Pengene dækker mad og drikke og overskuddet går til forsamlingshusets drift.

Der er tale om et meget varieret program som Aarhus universitet byder ind med. Så er der foredrag om forskningsresultater vedr. søvn, så om klimaforskning, så fortæller en sansefysiolog om hvad vi ved om flagermus – blot for at understrege bredden i temaerne. Det er hver anden tirsdag i forårs- og efterårssæsonen.

Der er tale om et helt unikt koncept, der kun har eksisteret siden 2016, men som har bredt sig fra gang til gang. Det koster ikke noget at melde sig som vært for livestreaming. Man skal blot have en stor skærm, projektor og plads til gæsterne.

Sendingen er gjort mulig med bevilling fra Ny Carlsberg-fonden. Alene inden for en radius på tre km fra Reerslev forsamlingshus er der tre andre steder nemlig Hedeland Golfklub, Hedehusene Bibliotek og Torslunde sognegård – senest er melding om at det nye byggeri i NærHeden også kommer med på holdet.

Derimod er der ingen livestreamede foredrag i Taastrup, Sengeløse og Høje Taastrup delen af kommunen.

Læs mere om foredragene her https://ofn.au.dk/.

15 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentários


bottom of page