top of page
  • tendensklog

Kulturhus fra 7 til 22

Biblioteket - Taastrup som Hedehusene - er en god historie som vi bør skønne på - og som er åbent det meste af døgnet. Der er åbent fra kl. 7 og der lukkes kl. 22. I tidsrummet kl. 10-18 er der medarbejdere, men før og efter kan man komme ind v.h.a. sit sundhedskort. Og sådan har det været i godt 5 år.

Om det siger bibliotekschef Mia Keinicke:


”Der har ikke været problemer med selvbetjent bibliotek i form af uhensigtsmæssig brug eller hærværk.

I enkelte tilfælde har HTK vagten været forbi, et par stole er ødelagt, men vi har ikke oplevet, at f.eks. grupper af unge har anvendt bibliotekerne som fest- eller hæng-ud sted. Så jeg vil betegne selvbetjent bibliotek som problemløst og en god måde at udvide åbningstiden på.

Vi har ikke fået flere besøgende, det tal ligger ret stabilt, men det har givet biblioteksbrugerne mulighed for at komme i andre tidsrum på biblioteket.

Mange brugere i den selvbetjente tid kommer i øvrigt i den betjente tid og bliver flere timer på bibliotekerne. Rigtig mange studerende bruger Taastrup i den selvbetjente tid, i Hedehusene kommer mange børnefamilier i denne periode. Så der er ingen tvivl om, at den selvbetjente tid er en voldsom serviceforbedring.”


Vi har at gøre med et aktivt kultursted, der søger at følge med tiden i en erkendelse af at et bibliotek er meget andet end et sted, hvor man låner bøger.

Her skal bare nævnes nogle eksempler: workshop for børn der f.eks. vil tegne monstre, alverdens foredrag, fællessang, åben universitet, lytteklub med jazz eller rockmusik, babysang, dokumentar-filmklub, maker space hvor man selv kan arbejde med f.eks. tekstiltryk og produktion af badges. Læs mere her.

Biblioteket indgår som et af flere kulturhuse: Medborgerhuset, Kulturcentret, Hedehuset og Taastrup Teater og musikhus.
43 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentários


bottom of page